2008/10/26

Növögetünk-okosodunk

Mostanában kicsit elhavazódtam, így elmaradt a 2,5 éves összegzés. Ezt most pótolom.

A 10.07-én mért adatok szerint Liza 12,5 kg és 96cm!!! A ruha mérete elég széles skálán mozog hála az össze-vissza méretezésnek, van 1104-es és 86-os ruhája is, és persze mindkettő egyaránt jó rá. :) A fej és melkas körfogata pedig egyaránt 49cm!!!

A számszerű tények után kis elemzés milyen is a mostani Alizbaba, aki már nem is baba. A régen ráragasztott hisztihercegnő címnek egyre inkább megfelel. Ha nem is hercegnő, de iszonyat hisztis, dacos és erőszakos. Igazi csakazért is ellenszegülök típus. Persze ezek mellett imádnivaló, eleven, egész nap be nem álló szájú csajszi, aki pillanatok alatt levesz bárkit a lábáról. Akár Oscar díjat is kaphatna már most egy két színészi alakításért, és olyan ártatlan arccal tudja állítani a maga igazát, hogy elhiszed még akkor is ha tudod nem úgy van.

Szeret Legozni,rajzolni, táncolni, mondókázni,"olvasni" és meséket nézni. Kedvenc mesék köre kibővült, most a Barbie hercegnős, Dzsungel könyve, Macskaarisztokraták, Alice csodaországban, Micimackó és a Szépség és a szörnyeteg a nyerő. Szíve szerint reggel ébredés után elkezdené nézni őket és az esti alvásig csak ezeket nézné felváltva. Nem nagyon örül neki, hogy ez sosem jön össze.

Utálja az öltözködést, a fogmosást, két lábon sétálni és azt ha nem úgy mennek a dolgok ahogy ő szeretné. Beszédkészsége (számomra) fantasztikus, a szókincsével azért vannak apróbb bajok. Sajnos megtalálható benne egy-két nem kislányokhoz illő szó is. Szerencsére ezeket nagyon ritkán hallom. Az evési szokásai nem sokat változtak a 2,5 év alatt még mindig periodikusan változik hol egész nap eszik, hol alig lehet pár falatot beleerőszakolni. Az alvás terén jól álunk, délután 1,5 órát is képes alukálni, este viszont már nehéz a régi időben 8-kor ágyba csalni. Próbáltam már elhagyni a napközbeni alvást, de olyankor 5-6 óra felé már kezelhetetlen.

A lépcsőn felfelé segítséggel, vagy anélkül már váltot lábbal folyamatosan közlekedik, lefelé annyira még nem megy neki. Egyre összetettebb mondatokban beszél, de még akad bennük halandzsa is. A szobatisztasággal egész jól állunk az esetek többségében már csak éjszakára kap pelust, és néha reggel is szárazon ébred. De mivel éjszaka sokszor felkel inni, nem merem az éjszakai pelust elhagyni.

Annyi mindent tudnék írni arról, hogy milyen is ez a kiscsaj, de a szavak úgysem adják vissza a valóságot.











6 megjegyzés:

Mia és Maja írta...

Nagyon is szépen összefoglaltad Aliz-anyu ezt a bejegyzést,mi pont ilyennek képzeltük el Alizt!:)
Egyszóval,imádatos!!! :)))
Sok puszi Nektek!!!

Réka írta...

Hat igen, ilyenkor mar tenyleg nehez mindent leirni, amit tudnak, csinalnak. Oldalakon lehetne sorolni, megsem lenne az igazi.
Puszi

ilgya írta...

De jó ez az összeállítás róla...nemrég még aggodva vártuk,és mostanra meg nagylánnyá cseperedett...kis ügyes!!!!Olyan kár,hogy nem laktok közelebb hozzánk.....

ilgya írta...

a kedvenc képemet nem találom a összeállításban..brühüm brühüm

Gabriella írta...

Hú, de jó kis összeállítás!!!
Ez aztán nem semmi!!!!
Nagyon ügyi vagy,
Daniella

Gabi írta...

Gratulálunk ennek a nagylánynak!:)
Szkokán fiúk