2008/06/08

Liza fejlődése




Tegnap régi képeket nézegettünk és Liza tátott szájjal bámulta azt a cseppnyi lényt aki ő volt egykoron. Nem igazán érti még, hogy ő van a képen de mivel mondtuk neki, hogy az ő, édesen kiabálta janya nézz baba, alisz baba. 2 hónap alatt olyan sokat változott, a szülinapján magamban még azon keseregtem, hogy keveset beszél, és azt sem érthetően. Mára ez megváltozott állandóan beszél, be sem áll a szája és szinte alig halandzsázik. Mindent utánoz, ismételget, ízlelgeti az új szavakat. Van egypár olyan szó, amit csak angolul mond, megérti magyarul, de az angol jobban tetszik neki. Ilyen a repülő, cumi, pá-pá. Vannak felváltva használt szavai, amiket mindkét nyelven használ és ért. 2-3 szavas mondatokat is mondogat pl: apa megy dozni , Ligya viszibe pigyil...stb Egyre jobban tisztában van fogalmakkal, szépen ragoz, és ügyesen használja az enyém, tied, övé birtokos jelzőket.

A bilizés terén is egyre jobban haladunk, 1-2 hét múlva a közértig talán már le is tudunk szaladni pelus nélkül. Szinte mindig szól ha kell pisilnie, és egyre ritkábban lesz nedves a bugyi
A cumizásról nem tudom leszoktatni, habár ez az én hibám nem az övé. Az esti és a nappali alvás is csak úgy megy ha legalább 4 cumi van nála. Összesen 7-t használ felváltva, de a lila és a rózsaszín nélkül nem tud elaludni. Eleinte úgy gondoltam 2 éves kora után elrakom őket nap közben, 1-2 napig ment is a dolog aztán elkezdte hiányolni őket. Majd talán egy fél év múlva, ha bekerül a bölcsibe magától is abbahagyja.
Kedvencei:
Mese: Barney, Noddy, Micimackó és legújabban a Teletubbies is.
Mondóka: Egyszer volt egy kemence...., Megy a hajó....., Lepke, lepke szállj a tenyerembe..
Imádja a Barney által énekelt angol gyerekdalokat és énekli mutogatja is a kedvenceit.
Étel: Sült krumpli, sonka, sajt
Ital: kávé, jana vizek

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Alizbabám! Gyönyörű vagy,mint mindig!!!!A kék sapis a nagy kedvencem még mindig!!!!